SMAY- Konfor Havalandırması İçin Yangın Damperi KWP-O-E(S)

KWP-O-E(S) tipi yangın damperleri, yangın bölgesini binanın geri kalan kısmından ayıran, havalandırma sistemlerine kesme perdeleri olarak monte edilmek üzere tasarlanmıştır. Bu nedenle KWP tipi yangın damperlerinin temel işlevi, yangının, sıcaklığın ve dumanın yayılmasını sınırlamak ve ayrıca uygun aktüatörler kullanılarak karma havalandırma sistemlerinde (sadece yangın durumunda değil örneğin: periyodik havalandırma için). Bu yangın damperleri simetrik değildir ve dikey (duvarlarda) ve yatay (tavanlarda) kurulum için tasarlanmıştır.
Yangın damperi şu standartlara uygun olarak inşa edilir, üretilir ve test edilir: PN-EN 15650 “Binalar için havalandırma – Yangın damperleri” ve PN-EN 13501-3 “Yapı malzemelerinin ve yapı elemanlarının yangın sınıflandırması- Bölüm 3: Verileri kullanarak sınıflandırma bina servis tesisatlarında kullanılan ürün ve elemanlar üzerinde yangına dayanıklılık testleri: yangına dayanıklı kanallar ve yangın damperleri”.
Yangın damperlerinin hassasiyeti, PN-EN 1366-2 “Servis kurulumları için yangına dayanıklılık testleri- Bölüm 1: Yangın damperleri” standardına uygun testlerle onaylanmıştır.
Yangın damperi, 40 [mm] kalınlığında, yangına dayanıklı malzemeden yapılmış yalıtkan ayırıcılarla ayrılmış, galvanizli çelikten yapılmış iki gövdeden oluşmaktadır. 
Yangın damperleri ayrıca özellikle kimyasal olarak agresif ortamlarda kullanılmak üzere tasarlanmış özel versiyonda üretilmektedir. Bu yangın damperleri kimya endüstrisinde, gıda endüstrisinde, laboratuvarlarda vb. kullanılmaktadır. Bu durumda tüm çelik bileşenler aside dayanıklı 1.4301 çelikten yapılmıştır. Yataklar pirinç olarak kalır ve kapak emdirilmiş (silikat bazlı çözücü olmayan madde) ile kaplanır.

Yorum yapın