SMAY- WKP-O Çok Kanatlı Yangın Damperi


Karakteristik

WKP-O çok kanatçıklı yangın damperleri, genel havalandırma sistemlerinde, yangının sardığı bölgeyi binanın geri kalan kısmından (normalde açık) ayıran bölme olarak tasarlanmıştır. Bu damperin amacı yangın, ısı ve dumanın yayılmasını önlemektir.

WKP-O sönümleyici, bir transfer işlevi için de kullanılabilir. WKP-O damperleri aşağıdaki standartlara göre tasarlanır, üretilir ve test edilir: PN-EN 15650 “Binalar için havalandırma – Yangın damperleri” ve PN-EN 13501-3 “Yapı malzemelerinin ve yapı elemanlarının yangın sınıflandırması – Bölüm 3: Bina servis kurulumlarında kullanılan ürünler ve elemanlar üzerindeki yangına dayanıklılık testlerinden elde edilen verileri kullanarak sınıflandırma: yangına dayanıklı kanallar ve yangın damperleri.”
Damperlerin etkinliği, PN-EN 1366-2 “Servis kurulumları için yangına dayanıklılık testleri – Bölüm 2: Yangın damperleri” uyarınca yapılan testlerle onaylanır.

WKP-O yangın damperi, PN-EN 1751 “Binaların Havalandırılması”na göre yapılan testlere göre sızdırmazlık sınıfı C (muhafaza sızdırmazlığı) olarak sınıflandırılmıştır. Hava terminal cihazları. Amortisörlerin ve valflerin aerodinamik testi.”

 

Yorum yapın