SMAY- WKP-P Çok Kanatlı Yangın Havalandırma Damperi

 WKP-P-E-J ve WKP-P-E-W yangın damperleri, yangın havalandırma sistemlerinde yangın, ısı ve dumanın genleşmesini engellemek amacıyla kullanılmaktadır.

WKP-P-E-J- yangın damperi

Tek bölmeli yangın havalandırma sistemlerinde, yatay havalandırma kanallarında kullanılır. Damper, aynı yangın bölgesinde bulunan odalardan veya duman bölgelerinden duman ve sıcak yangın gazlarını tahliye etmek için kullanılırken, aynı zamanda 600°C’ye kadar sıcaklıklar için yangına dayanıklılık derecesini ve/veya duman sızıntısı kriterlerini korur. Hava besleme sistemlerinde ürün, aynı yangın bölgesinde bulunan duman bölgelerine taze (dumansız) takviye havası sağlamak için kullanılır.

WKP-P-E-W- yangın damperi

Çok bölmeli yangın havalandırma sistemlerinde kullanılır. Sistemin normal çalışması sırasında WKP-P-E-W damperlerinin izolasyon perdesi açık veya kapalı konumdadır. Yangın durumunda çalıştırma sistemi yangın algılama bölgesinde çalışan damperleri açar (diğer bölgelerdeki damperler kapalıdır).

WKP-P-E damper, CTO Gdańsk, 2434-CPR-0015 Performans Sabitliği Sertifikası tarafından onaylanmıştır.

Damperler simetriktir ve dikey bina bölmelerine (duvarlara) montaj için tasarlanmıştır. Sert veya esnek duvarlara monte edilebilirler.
Damperler aşağıdaki standartlara göre tasarlanır, üretilir ve test edilir: PN-EN 12101-8 “Duman ve ısı kontrol sistemleri – Bölüm 8: Duman kontrol damperleri” ve PN-EN 13501-4 “Yapı malzemelerinin ve binanın yangın sınıflandırması elementler – Bölüm 4: Duman kontrol sistemlerinin bileşenleri üzerindeki yangına dayanıklılık testlerinden elde edilen verileri kullanarak sınıflandırma.”

Damperlerin etkinliği, PN-EN 1366-2 ve PN-EN 1366-10 “Servis kurulumları için yangına dayanıklılık testleri – Bölüm 2: Yangın damperleri, Bölüm 10: Duman kontrol damperleri” uyarınca yapılan testlerle onaylanmıştır.

WKP-P-E-W yangın damperleri, EN 1751 “Binaların Havalandırılması” standardına göre yapılan testlere göre sızdırmazlık sınıfı C (muhafaza sızdırmazlığı) cihazları olarak sınıflandırılır. Hava terminal cihazları. Amortisörlerin ve valflerin aerodinamik testi.

Yorum yapın